V pátek a sobotu proběhne po celém světě akce 24 hodin pro Pána

„Jsem přesvědčený, že celá církev, která potřebuje přijmout milosrdenství, neboť jsme hříšníky, bude moci ve Svatém roce milosrdenství nalézt radost z toho, že objeví a uskuteční Boží milosrdenství,“ řekl papež František během akce 24 hodin pro Pána v loňském roce. Při té příležitosti také vyhlásil Svatý rok.

„Nezapomínejme, že Bůh odpouští vše a odpouští vždy. Neunavujme se prosit o odpuštění,“ dodal také papež.

O nadcházejícím víkendu proběhne akce 24 hodin pro Pána již potřetí. Od večerních hodin pátku 4. března do soboty budou po celém světě nepřetržitě otevřeny některé kostely, kde bude možné se pomodlit před vystavenou eucharistií, promluvit si s knězem nebo poprosit o svátost smíření.

Jedním z těchto kostelů je i františkánský chrám Panny Marie Sněžné v Praze na Jungmannově náměstí. Ve zdejší boční kapli sv. Michala bude od pátku 4. března 18 hodin do sobotních 18 hodin k dispozici kněz, celou noc bude také probíhat eucharistická adorace.

Zkušenost s Bohem a jeho milosrdenstvím lze podle papeže Františka načerpat z modlitby. Tak píše v letošním poselství k postní době: „V bule vyhlašující Svatý rok jsem vyzval k tomu, aby se postní doba Svatého roku prožívala obzvláště intenzivně jako velká příležitost ke slavení a zakoušení Božího milosrdenství. Výzvou k naslouchání Božímu slovu a k iniciativě 24 hodin pro Pána jsem zdůraznil prvořadost naslouchání tomuto slovu v modlitbě.“

TIP NA TENTO TÝDEN

Zveřejnil(a) Tv Noe dne 29. únor 2016