Zveme na umělecký festival Take Care

Zveme na umělecký festival Take Care, který proběhne při pražském klášteře Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí 30.8. – 5.9. 2019.

Akci pořádá spolek Umělecká platforma Karavana ve spolupráci s českou provincií řádu Menších bratří františkánů.

Druhý ročník festivalu TAKE CARE chce pomocí umění a lidského setkávání obrátit pozornost publika k osobní zodpovědnosti každého z nás za stav prostředí, ve kterém se nacházíme. Ať už je to stvořená příroda, městské prostředí, nebo mezilidské vztahy. Pomocí uměleckých děl a doprovodného programu chceme vytvořit prostředí pro zamyšlení nad osobní situací i stavem světa. Ekumenicky složená skupina Karavana souzní s myšlenkami ekologické encykliky papeže Františka Laudato si‘, z níž je i motto letošního festivalu: „Svět je něčím víc než jen problémem, který je třeba vyřešit.“

Festival TAKE CARE proběhne od 30. srpna do 5. září 2019 v ambitu františkánského kláštera Panny Marie Sněžné na Jugmannově nám. v Praze 1.

Záštitu nad letošním festivalem převzal J. E. apoštolský nuncius Mons. Charles D. Balvo, biskup plzeňské diecéze Mons. ThLic. Tomáš Holub Th.D a radní za kulturu Prahy 1 Petr Burgr.

Celý festival bude slavnostně zahájen 30. srpna v 19.00. V rámci večera zahraje hudební skupina Zabelov group.

Co všechno nabízí festival TAKE CARE

VÝSTAVU inspirovanou péčí o přírodu, s mottem Svět je něčím víc, než jen problémem k vyřešení, od pátku 30.8. do čtvrtka 5. 9.

Doprovodný program

Pátek 30.8.
19:00 TAKE CARE \ Zahájení festivalu a vernisáž výstavy
20:00 Koncert: TAKE CARE \ koncert: Zabelov Group

Sobota 31.8.
13 – 20:00 Chillout zóna / občerstvení
14 – 18:00 TAKE CARE \ SWAP přines – vyměň – odnes
14 – 18:00 Workshop nejen pro děti / tiskací dílna. 
15:00 Komentovaná prohlídka / setkání s umělci
17:00 Divadlo: TAKE CARE \ divadlo: Víťa Marčík jr. – Eliščiny pohádky
Koncerty v klubu TAKE CARE \ TAKE MUSIC ‚n‘ TAKE DANCE
18:00 Morasten
19:15 Hana Foss
20:30 ProPulsion

Neděle 1.9.
11:30 Divadlo: Wojtyła/Šalamoun – Miláček/Píseň písní.
15:00 Přednáška: TAKE CARE \ přednáška: “Žít laudato si’” + diskuze
16:00 Ekumenická modlitba za stvoření

Informace o konkrétních místech konání doprovodného programu v rámci kláštera se dozvíte u vstupu na výstavu.

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Mediálně festival podporuje Katolický týdeník, signály.cz. Probíhá ve spolupráci s Městskou částí Praha 1.

Více na
https://www.facebook.com/FestivalTAKECARE/

Detaily projektu

Festival se bude skládat z výstavy uměleckých děl a instalací v ambitu kláštera a doprovodného programu. Výstava potrvá od pátku 30. srpna do pátku 5. září 2019.

Během víkendu 30. 8. – 1. 9. 2019 bude probíhat doprovodný program. Během dne se návštěvníci budou moci zúčastnit komentované prohlídky, workshopů pro děti i dospělé, divadelního představení, koncertů atd.

Průběžně bude na nádvoří před kostelem probíhat environmentální tržnice, kde budou za dobrovolný příspěvek k dispozici drobná díla umělců a výtvory podporující ekologické myšlení. Souběžně bude v rajské zahradě kláštera otevřená improvizovaná kavárnička, v níž se budou mít možnost prolínat návštěvníci výstavy s umělci, bratry františkány a dalšími přítomnými, a umožňovat tak dialog mezi skupinami obyvatel, které se tak často v každodenním životě nepotkávají. Doprovodný program uzavře ekumenická modlitba za stvoření, která proběhne za přítomnosti duchovních z několika církví v 16.00 v neděli 1. září 2019.